Latest News

13 PUSAT TANGGUNGJAWAB UMK LAFAZ IKRAR BEBAS RASUAH, TINGKATKAN TADBIR URUS DAN INTERGRITI

rasuah

PENGKALAN CHEPA 21 November I Timbalan Naib Canselor (Akademik dan Antaraangsa), Prof, Dr. Mohd Rafi Yaacob, mengetuai bacaan lafaz dan menandatangani Ikrar Bebas Rasuah (IBR) bersama 13 Pusat Tanggungjawab (PTj) Universiti Malaysia Kelantan (UMK) sempena Majlis Sambutan Hari Integriti Peringkat UMK, di Dewan Keusahawanan, UMK Kampus Kota, Pengkalan Chepa, hari ini.

Bacaan ikrar dan majlis menandatangani dokumen IBR disaksikan oleh Pengarah Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia Negeri Kelantan, En. Ramli Ismail dan Naib Canselor UMK, Prof. Dato’ Dr. Husaini Omar.

Turut hadir, Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni), Prof, Dr. Zaliman Sauli dan Menjalankan Tugas Pendaftar, Encik Mohd Akhmal Abu Bakar.

Sambutan Hari Integriti UMK diadakan oleh warga UMK yang mencerminkan komitmen warga UMK untuk memastikan UMK bersih dan bebas daripada belenggu jenayah rasuah serta salah guna kuasa.

Terdahulu, turut diadakan Ceramah Integriti: Shh…! Itu Rahsia (Akta Rahsia Rasmi 1972) yang disampaikan oleh Pengarah Keselamatan Negeri Kelantan, En. Ibirin Anak Ina.

Justeru itu, pihak Pengurusan Universiti berharap warga UMK mengamalkan tadbir urus cemerlang yang berpaksikan ketelusan, integriti dan profesionalisme yang tinggi selaras dengan Visi dan Misi UMK.

Laungkan semangat IKRAR BEBAS RASUAH.

Read 1729 times
Rate this item
(0 votes)

What Our International Students Say?

Latest Update: 19 Oktober 2020

E-Community 

Contact

Universiti Malaysia Kelantan,
16300 Bachok
Kelantan

Tel: +609-771 7000/ +609-779 7400/ +609-779 7000

 

Search