Latest News

UMK LANCAR KAD STAF BAHARU UMK BERCIRI TEKNOLOGI TERKINI

kad staf

PENGKALAN CHEPA : Universiti Malaysia Kelantan (UMK) melancarkan kad staf terbaharunya dengan imej dan rekaan terkini menampilkan elemen warna korporat serta teknologi QR Code UMK yang akan diedarkan secara berperingkat di setiap kampus bermula April 2019.

Rekaan kad staf serba baharu itu menampilkan teknologi terkini dengan ciri-ciri keselamatan pintar telah disempurnakan oleh Pengerusi Lembaga Pengarah UMK, YBhg. Dato’ (Dr.) Hussamuddin Hj. Yaacub menerusi penyampaian replika kad kapada Naib Canselor UMK, YBhg. Prof. Ts. Dr. Noor Azizi Ismail di UMK Kampus Kota, Pengkalan Chepa, baru-baru ini.

Yang Menjalankan Tugas Pendaftar, En. Mohd Akhmal Abu Bakar, berkata, edisi baharu kad staf ini bagi mengantikan kad staf lama yang akan mula diedarkan kepada semua staf secara berperingkat mengikut kampus bermula dengan UMK Kampus Kota.

Katanya, penukaran kad staf akan dibuat secara berperingkat memandangkan proses cetakan kad masih berjalan selaras dengan pelaksanaan mengikut kriteria dan ciri-ciri yang ditetapkan.

“Kad staf baharu ini turut mengambil warna merah selaku salah satu warna korporat UMK sebagai warna utama.

“Pejabat Pendaftar UMK selaku pemegang amanah bagi pengurusan kad staf dan pelajar UMK bermula pada tahun 2014 telah menguruskan semua proses cetakan kad staf secara dalaman dengan proses cetakan kad staf dan pelajar diuruskan sendiri oleh staf Pejabat Pendaftar tanpa melibatkan pihak luar.

“Pengurusan kad ini memberikan nilai penjimatan hampir RM 100,000.00 setahun daripada jumlah kos yang terpaksa dikeluarkan bagi cetakan kad untuk staf dan pelajar UMK,” katanya.

Pada majlis itu, En. Mohd Akhmal turut menyerahkan kad staf baharu kepada ahli Ex Officio Lembaga Pengarah Universiti terdiri daripada Timbalan Naib Canselor (Akademik dan Antarbangsa), Prof. Dr. Mohd Rafi Yaacob, Timbalan Naib Canselor (Hal Ehwal Pelajar dan Alumni), Prof. Ts. Dr. Zaliman Sauli, Timbalan Naib Canselor (Penyelidikan dan Inovasi), Prof. Dato’ Dr. Ibrahim Che Omar, Bendahari UMK, Puan Junaidah Badar dan Wakil Senat dalam LPU, Prof. Dr. Safa'ai Deris.

Majlis pelancaran ini telah diadakan bersempena Mesyuarat Lembaga Pengarah Universiti (LPU) UMK Bil. 1/2019.

Sebarang pertanyaan berhubung penukaran kad baharu boleh menghubungi bahagian Governan dan Kualiti, Pejabat Pendaftar, UMK Bachok di talian 09 - 779 7400.

Read 1557 times
Rate this item
(0 votes)

What Our International Students Say?

Latest Update: 2 Julai 2020

E-Community 

Contact

Universiti Malaysia Kelantan,
16300 Bachok
Kelantan

Tel: +609-771 7000/ +609-779 7400/ +609-779 7000

UMK Helpdesk
Enquiry/Suggestion

 

 

lamanwebumk

Search