Print this page

INOVASI MEMPERKUKUH KOMITMEN DAN PENCAPAIAN ORGANISASI

5

Oleh I Pusat Komunikasi Korporat II Foto I Al Azam Razi

BACHOK 27 Julai I Inovasi menjadi pemacu kepada pembangunan satu-satu organisasi. Menyedari pentingnya inovasi, Universiti Malaysia Kelantan (UMK) melalui Bahagian Pembangunan Sumber Manusia, Pejabat Pendaftar telah menganjurkan kursus pendek bertajuk Innovation in Times of Uncertainty.

Kursus yang diadakan di Bilik Seminar 2, Bangunan Canselori, UMK Bachok, Tangok, Kelantan, disampaikan oleh Ketua Pegawai Strategi dan Inovasi Sime Darby Plantation Berhad (SDPB), Dr. Shariman Alwani. Seramai 80 orang staf daripada Gred 41 ke atas daripada kumpulan pentadbir akademik dan bukan akademik telah hadir pada program tersebut.

Beliau telah berkongsi pengalaman dan strategi inovasi yang dilaksanakan oleh SDPB. Kursus ini mendapat perhatian para peserta apabila banyak soalan dikemukakan kepada penceramah di sesi soal jawab.

Menurut Dr. Shariman, perkembangan dunia organisasi memerlukan sumbangan idea-idea baharu bagi menghadapi cabaran sedia ada dan bakal mendatang. Kami di SDPB sentiasa terbuka untuk menerima idea-idea baharu khususnya daripada generasi muda kami.

“Amat menakjubkan idea yang dikemukakan amat luarbiasa,” katanya.

1

Read 850 times Last modified on Tuesday, 30 July 2019 22:01
Rate this item
(0 votes)