UMK LAYAK KE PUSINGAN SEPARUH AKHIR FUTSAL SUKANUN

0I1A7435SHAH ALAM 24 Julai I Gandingan mantap Izwan Yaakub dan Firdaus Amzar membolehkan skuad Futsal Universiti Malaysia Kelantan (UMK) mara ke separuh akhir dengan menewaskan pasukan Majlis Perbandaran Selayang (MPS) 3-0 di Kompleks Sukan Negara Panasonic, Seksyen 21, Shah Alam, Selangor, malam tadi.

Anak buah kendalian Ketua Jurulatih, Anizan Daud dan dibantu oleh Noriman Jaafar itu mempamerkan aksi cemerlang pada separuh pertama pusingan suku akhir menerusi tiga gol yang masing-masing dijaringkan oleh Izwan Yaacub seawal minit kedua dan keempat.

Manakala gol ketiga pada minit ke-8 oleh Firdaus Amzar.

0I1A7444Pengurus Pasukan Futsal UMK, En. Mohd Khir Amin Zakarya, menyifatkan pasukan UMK berjaya menguasai permainan pada separuh masa sehingga mengucar-kacirkan benteng pertahanan lawan dengan serangan bertali-arus.

Pada separuh masa kedua MPS bertindak balas menyerang benteng UMK namun penjaga gol,Ezihan Syafihi bertindak cemerlang bertahan serangan balas lawan daripada dibolosi.

Sementara itu, Khir Amin berharap anak buahnya dapat beraksi lebih baik bila berdepan dengan pasukan Majlis Perbandaran Klang (MPK) pada perlawanan separuh akhir esok (Khamis) pada jam 8.00 pagi.

0I1A7481

Read 551 times Last modified on Khamis, 25 Julai 2019 10:46
(1 Vote)

Apa kata pelajar antarabangsa kami?

Kemaskini Terakhir: 12 December 2019

E-Community