Pencapaian Piagam Pelanggan

PIAGAM 1

Menyediakan pendidikan yang bermutu berdasarkan kepada piawaian global yang menjamin peluang kerjaya yang cemerlang dalam semua disiplin yang diceburi.

Jumlah Program yang Ditawarkan
 Program Prasiswazah Akan Datang Akan Datang
 Program Pascasiswazah  Akan Datang Akan Datang
 Nota: Kami tidak mengukur pencapaian pada setiap bulan
Pegawai Terlibat: Encik Mohd Zamri Bin Ismail Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya. (Prasiswazah)     Encik murhazlan Bin Mohamed Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya. (Pascasiswazah)

Jumlah Program yang Berakreditasi Penuh
 Program Prasiswazah Akan Datang Akan Datang
 Program Pascasiswazah  Akan Datang
 Akan Datang

PIAGAM 2

Mewujudkan suasana kerja yang kondusif bagi membolehkan staf mempamerkan semua keupayaan ke arah kecemerlangan dengan sistem insentif dan imbuhan yang menarik serta peluang untuk mengukuhkan laluan kerjaya yang berdaya saing.

Staf yang Kompeten
 Kakitangan Akademik berkelayakan PhD Akan Datang Akan Datang

PIAGAM 3

Menjadikan UMK relevan kepada masyarakat dalam usaha untuk meningkatkan sosioekonomi, budaya dan pengukuhan jati diri dan Negara bangsa, di samping memastikan industri menjadi rakan pintar bagi meningkatkan penjanaan ekonomi dan pewujudan peluang pekerjaan para graduan.

Mempromosikan UMK
 Peringkat Antarabangsa Akan Datang Akan Datang
 Peringkat Nasional  Akan Datang  Akan Datang
 Jalinan Kerjasama Menerusi MOU dan Program Jalinan Bersama Agensi
 Jalinan Kerja dengan Agensi  Akan Datang Akan Datang
 Jalinan Kerja dengan Komuniti  Akan Datang Akan Datang

PIAGAM 4

Mengesahkan penerimaan aduan, cadangan dan/atau pertanyaan berkaitan perkhidmatan universiti dalam tempoh 24 jam. Mengambil tindakan terhadap aduan, cadangan dan/atau pertanyaan berkaitan perkhidmatan universiti tidak melebihi lima (5) hari bekerja.

OBJEKTIF STRATEGIK SASARAN TAHUNAN JAN 2017
 Mengesahkan penerimaan aduan,cadangan dan/atau pertanyaan
Staf/Pelajar 100% 100%
 Orang Awam  100%  100%