A- A A+
logoumkmerdeka2017

PEJABAT PENDAFTAR RAI 77 STAF CEMERLANG BAGI TAHUN 2016

Oleh : Noor Alizam Shafie                       Foto : Al Azam Razi

BAGI memberi pengiktirafan dan menghargai jasa staf, Pejabat Pendaftar, Universiti Malaysia Kelantan (UMK) menganjurkan majlis Anugerah Penghargaan & Majlis Berbuka Puasa dengan tujuan utama bagi meningkatkan tahap kualiti penyampaian pengurusan perkhidmatan kepada warga universiti.

Seramai 77 penerima anugerah kecemerlangan staf menerusi pelbagai kategori diraikan sebagai tanda penghargaan diatas  komitmen yang diberikan telah diadakan di Hotel Perdana, Kota Bharu, Kelantan, pada 7 Jun 2017.

Penghargaan ini di diberikan kepada staf yang memberikan perkhidmatan yang cemerlang serta mutu penghasilan yang maksimum melebihi tanggungjawab biasa bagi jawatannya supaya menjadi pencetus kepada agenda penting dan komitmen terhadap usaha-usaha menyemarakkan lagi budaya inovasi di kalangan staf UMK.

Antara anugerah yang disampaikan ialah Anugerah Penghargaan Kecemerlangan Staf, Anugerah Sukan, Anugerah Inovasi Kategori Kumpulan dan Individu, Anugerah Sosial, Anugerah Pengurusan Masa Terbaik dan Anugerah Staf Komited.

Menurut Pendaftar UMK, Mej. (K) Pauzi Pak Chu berkata, asas penilaian pemberian Penghargaan Kecemerlangan Staf adalah berpandukan kepada markah yang diperolehi dalam penilaian prestasi tahunan.

“Pemilihan staf cemerlang pada tahun ini adalah berdasarkan kepada keputusan markah 80 peratus dan lebih bagi tempoh dua tahun berturut-turut layak dipertimbangkan sebagai penerima anugerah.

“Manakala sekiranya staf Pejabat Pendaftar yang pernah mendapat APC atau AGU dalam tempoh dua tahun tidak layak menerima anugerah yang dipertandingkan,” katanya pada majlis perasmian Anugerah Penghargaan & Majlis Berbuka Puasa tersebut.

Turut hadir, Timbalan Naib Canselor (Akademik & Antarabangsa),  Prof. Dr. Mohd Hassan  Mohd Osman.

Sementara itu, penerima Anugerah Kecemerlangan Staf, Pn. Khadijah Al Hassany Al Kubra, penganjuran majlis pengiktirafan ini telah menyuntik semangat positif di kalangan kakitangan jabatan Pendaftar untuk lebih berusaha memberi perkhidmatan yang tebaik kepada Universiti.

“Majlis sebegini wajar dianjurkan oleh setiap jabatan bagi menghargai staf serta sebagai pedorong kepada staf yang lain untuk terus berusaha memberi komitmen yang maksimum terhadap setiap tugasan yang diberikan,” katanya. 

 

Published in Latest News
Last modified on Ahad, 18 Jun 2017 12:40 Read 1152 times

HOT TOPIC