A- A A+
logoumkmerdeka2017
Isnin, 29 September 2014 00:00

Majlis Perasmian Masjid UMK Kampus Jeli

MASJID DR. TENGKU MUHAMMAD FA-IZ PETRA MERCU TANDA BAHARU UMK

TENGKU Mahkota Kelantan, Yang Teramat Mulia, Dr. Tengku Muhammad Fa-iz Petra Ibni Sultan Ismail Petra telah berkenan mencemar duli merasmikan masjid baharu Universiti Malaysia Kelantan (UMK) yang secara rasminya dinamakan Masjid Dr. Tengku Muhammad Fa-iz Petra.

Published in Latest News

UMK RINTIS PROGRAM PENGAJIAN PEMIKIRAN MASA DEPAN

PROGRAM pengajian Futurisme di Fakulti Teknologi Kreatif dan Warisan (FTKW), Universiti Malaysia Kelantan (UMK) memainkan peranan yang amat penting dalam membina kefahaman terhadap masa depan kerana perkembangan ilmu baharu ini tidak boleh dipisahkan dengan tamadun manusia.

Published in Latest News

UMK CIPTA NAMA MALAYSIA BOOK OF RECORD ANJUR TARIAN MENGADAP REBAB TERBESAR

UNIVERSITI Malaysia Kelantan (UMK) sekali lagi berjaya mencipta nama dalam Malaysia Book of Records (MBOR) selepas kejayaan menganjurkan persembahan tarian 'mengadap rebab' terbesar, iaitu tarian simbolik kepada pembuka tirai persembahan tradisional mak yong.

Published in Latest News

GRADUAN SULUNG FPVUMK PERLU PERLUASKAN PENGALAMAN KE RANTAU ASEAN

GRADUAN sulung Fakulti Perubatan Veterinar, Universiti Malaysia Kelantan (UMK) perlu mengembangkan ilmu pengetahuan dan pengalaman dalam industri perubatan veterinar itu ke peringkat serantau ASEAN dan seterusnya di peringkat antarabangsa.

Published in Latest News

PELAJAR BAHARU PERLU SASAR PENCAPAIAN AKADEMIK TERBAIK DI AWAL SEMESTER PENGAJIAN

PELAJAR baharu Universiti Malaysia Kelantan (UMK) perlu mengambil peluang untuk berusaha dengan lebih gigih bagi mencapai keputusan cemerlang dalam akademik dengan mendapat keputusan yang membanggakan seawal semester pertama sesi pengajian di universiti ini.

Published in Latest News
Rabu, 17 September 2014 00:00

Majlis Pelancaran Great 2014

PROGRAM GREAT RANGSANG MINDA PELAJAR UMK TIMBA ILMU PERNIAGAAN DAN KEUSAHAWANAN

RANCANGAN Pelan Pembangunan Perniagaan yang dibangunkan oleh sekumpulan pelajar Universiti Malaysia Kelantan (UMK) berpotensi untuk menembusi pasaran tempatan dan antarabangsa menerusi pembentangan rangka pelan perniagaan yang konsisten dan menarik perhatian pelabur.

Published in Latest News
Halaman 1 dari 2

HOT TOPIC